Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inuyasha

 Szereplők

Inuyasha

Higurasha Kagome

Shippo

Shippo

Sango

Miroku

Sesshoumaru

Rin

Jaken

Naraku

Kanna

Kagura


Történet

A történet Japánban, Tokióban kezdődik. Egy középiskolás lány: Higurashi Kagome elszökött macskáját keresi, miközben betéved a családja tulajdonában lévő shinto szentélybe. A szentély lefedett kútjából váratlanul egy százlábú démon bukkan elő (Mukade Jouro), ami megragadja és magával rántja a kútba. Mikor Kagome magához tér, a feudális Japán Sengoku korszakában találja magát. Egy közeli faluban találkozik egy papnővel Kaedével. A papnőnek azonnal feltűnik, hogy Kagome szinte megszólalásig hasonlít halott nővérére, Kikyou-ra (Kikyou jelentése "harangvirág"). Kaede elmeséli, hogy nagyjából ötven évvel azelőtt nővére akkor halt meg, mikor egy félszellem (Hanyou), InuYasha megpróbálta ellopni tőle a Négy Lélek Szent Ékkövét (Shikon No Tama). Kikyou halálosan megsérült a harc során, de még sikerült neki egy mágikus nyílvesszővel a félszellemet egy fához szögeznie (A fa egy időfa ? Goshinboku). Az Ékkövet végül Kikyou testével együtt elhamvasztották, hogy azt magával vigye a túlvilágra.


Kiderül, hogy Kagome Kikyou reinkarnációja, és hogy az Ékkő az ő testében van. Mikor a százlábú démon rátámad a lányra és kitépi a testéből, majd lenyeli az ékkövet és ezzel még hatalmasabb erőre szert. Mivel az ékkő, ha démon (Youkai) kezébe kerül, akkor megerősíti azt, de ha jó célokra akarják felhasználni, akkor egyszerűen megszűnik létezni, Kagome kénytelen kiszabadítani InuYashát, hogy az megküzdjön a démonnal.


Nem sokkal azután, hogy visszaszerezik az Ékkövet, rögtön mások is megpróbálják elrabolni tőlük. Kagome véletlenül szilánkokra töri, a szilánkok pedig szétszóródnak az egész vidéken.


A történet valódi cselekménye itt kezdődik és a főhősök kalandját meséli el, mialatt az Ékkő szilánkjai után kutatnak.


Időkézben feltűnik a legfőbb ellenség is, aki az egész gondot okozta. Naraku egy féldémon/félszellem (Hanyou). Eredetileg egy bandita volt: Onigumo, akit Kikyou 50 éve egy barlagban ápolt, mivel az annyira megégett, hogy már mozogni sem bírt. Onigumo beleszeretett Kikyouba és féltékenységből odaadta a lelkét egy falka démonnak csakhogy új testet és erőt kaphasson amivel megszerezheti magának a papnőt. A démonok azonban átformálják a maguk képére, és mivel mindegyikük haragot táplált a papnő iránt új életében már csak az érdekli, hogy megölhesse korábbi szerelmét.


Időközben InuYasha és Kikyo között elkezdtek csírázni egy kölcsönös vonzalom gyökerei, habár kezdetben a félig-kutya-szellem is csak az ékkövet akarta a lánytól, hogy teljesen szellemmé változhasson és ne legyen két faj számkivetettje.


Tsubaki, egy sötét papnő el akarta kérni Kikyou- tól akkoriban az ékkövet, mondván, hogy Kikyo úgysem tudja megtisztítani, mivel a szerelem amit InuYasha irtánt érez meggyöngítette őt. Ám mind Kikyo, mind a saját mestere elutasította és ez olyan törést okozott neki, hogy haláláig kegyetlen ellensége maradt az Ékkő őrzőinek és InuYashának is.


Megkísérelte egy átokkal megölni Kikyout, ám ő visszafordította ellene, aminek a nyoma ottmaradt az egyik szemén. Tsubaki kétségbeesve sérült szépsége miatt az örök fiatalságért cserébe eladta magát a démonoknak.


Naraku Tsubaki kudarca után InuYasha alakját öltötte magára, és így támadt rá Kikyou-ra, aki kedvesére várt, hogy odadja neki az ékkövet. InuYasha ugyanis megigérte Kikyou- nak, hogy emberré válik, hogy együtt élhessen vele a faluban. Ez az áldozat mindkettejüket felszabadította volna, az Ékkő elveszíti az erejét, így a papnő szolgálatára sincs többé szükség, aki szabadon férjhez mehet.


Naraku mindkettőjüket tőrbe csaltja. Kikyou-t halálosan megsebzi InuYasha képében, InuYasha-át pedig megtámadtja Kikyou képében. Végül a csalódott InuYasha a faluba siet, hogy ellopja az ékkövet, de a valódi Kikyou addigra odaér és utolsó erejével az Idő Fájához szögezi a féldémont. Mivel Kikyou nem akarta megölni, egy mágikus vesszővel szögezte őt oda, így InuYasha csak elaludt és nem halt meg ? ezenkívül az idő számára megállt. Kikyo felhasználhatta volna az ékkövet, hogy megmentse saját életét, de nem tette. Inkább a halált választotta, mert kedvese nélkül nem akart tovább élni.


Tehát Naraku, aki elválasztotta InuYashát és Kikyou-t most az ékkőre feni a fogát. Időközben InuYasha és Kagome új barátokra és egyben utitársakra is lelnek Miroku (szerzetes) , Sango (szellemírtó) és Shippo (rókadémon) személyében.

 
 

 

Profilkép


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 31244
Hónap: 410
Nap: 44